U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 Vorming en toerusting

 

LEONARD COHEN VIERING OP 6 OKTOBER

 

 

Op zondag 6 oktober om 16.00 uur is er een Leonard Cohen Viering in Het Anker te Oosterwolde. Voorgangers zijn Dieneke Grit en Jak Verwaal.

 

De pianiste Nettie Veening begeleidt de zangers Mirjam Cornelisse en Henk Koorneef.

 

Na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Deze viering  is een activiteit van de Commissie vorming en toerusting.

 

Leonard Cohen (1934 - 2016) is voor velen een bekende zanger geweest, met een monotone en melancholieke stem.  Spiritualiteit en seksualiteit waren belangrijke onderwerpen in zijn songs.  Een paar weken voor zijn overlijden verscheen zijn laatste cd onder de titel "You want it darker". Zelf noemde hij de titelsong van deze cd " een onverschrokken verkenning van de religieuze geest"

Cohen werd geboren in Montreal in Canada in een joods gezin. Zijn beide grootvaders waren rabbijnen. Gedurende zijn leven maakte hij ook kennis met het katholicisme en het boeddhisme. Elk van deze religies heeft een plek gekregen in zijn leven maar hij heeft vooral zijn joodse komaf benadrukt. Dit zal ook duidelijk te herkennen zijn bij de keuze van de liederen. Bij elk lied is er een uitleg en een vertaling.

Wanneer u de muziek van Cohen kent en waardeert dan zult u zeker komen.! Voor hen bij wie dat nog niet het geval is kan dit een mooie gelegenheid zijn om eens met Cohen kennis te maken. In het huis van de muziek zijn vele woningen.!

 

Voor meer informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met Dieneke Grit, kerkelijk werker Frieslands End. 0592 414975 - sa.grit@hetnet.nl