Anders ontmoeten

Streekgemeente Friesland End werkt regelmatig samen met verschillende kerkgemeenschappen uit de regio. Dit zijn de gezamenlijke PKN kerken van Appelscha, Donkerbroek-Haule, Friesland End en Oosterwolde. Deze samenwerking heette voorheen ‘vorming en toerusting’ en heet nu ‘anders ontmoeten’. Anders ontmoeten organiseert verschillende activiteiten waarin het ontmoeten rondom het geloof centraal staat. 

Wees welkom om aan te sluiten bij de activiteiten.

Logo anders ontmoeten
Zomeravondwandeling kerk makkinga elsloo boijl appelscha oosterwolde haule
Zomeravondwandeling kerk makkinga elsloo boijl appelscha haule oosterwolde donkerbroek

Zomeravondwandeling

Wees van harte welkom om een of meerdere keren mee te wandelen met de zomeravondwandelingen 2024. De wandelingen starten om 19.30 uur (de laatste wandeling om 19.00 uur) en duren ongeveer anderhalf uur. De startpunten zijn ook de eindpunten. Deelname is gratis. Opgave wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht.

De eerste wandeling is op woensdagavond 26 juni in Oosterwolde. Deze avond wandelt Martina Hladikova mee. Zij is een veelzijdig kunstenaar met een fascinatie voor de natuur. Ze is afgestuurd aan de Klassieke Academie in Groningen. Onderweg zal zij vertellen over haar inspiratiebronnen. Startpunt Parkeerplaats van de Evangelische Gemeente de Levensbron, Weemeweg 5a te Oosterwolde.

De tweede wandeling is op woensdagavond 17 juli in Ravenswoud. We starten op parkeerlaats van uitkijktoren de Zeven, aan de Meester Lokstraat. We zijn deze avond te gast bij Jacolien Cleveringa. Zij heeft een biologische bloemenkwekerij waar we onderweg langskomen.
*Dit is een wijziging op eerdere berichtgeving*

De derde wandeling is op woensdagavond 21 augustus in Appelscha (19.00 uur).  Gast is deze avond Carola Tavenier. Zij is actief voor de Bedsidesingers. We horen van haar wat dat betekent. We zullen onderweg ook samen gaan zingen. Het startpunt is Parkeerterrein 1 aan de weg De Bosberg schuin tegenover het restaurant De Bosberg.

Voor meer informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met Dieneke Grit, kerkelijk werker Frieslands End 06 38 55 21 50 / sa.grit@hetnet.nl

Top 2000-dienst oosterwolde makkinga elsloo boijl appelscha haule donkerbroek kerk kerkdienst top 2000
Bastiaan-Ragas kerk oosterwolde

Bijzondere diensten

Anders ontmoeten organiseert een aantal keer per jaar een bijzondere samenkomst. Zo hebben we mogen genieten van een top 2000 dienst, waarbij op een prachtige manier de top 2000 songs worden verbonden aan de bijbel. Gerard Rinsema nam ons met de band Grace mee naar de verhalen achter de liederen. 

Een heuse musicalster in de kerk, dat is toch wel heel bijzonder. Bastiaan Ragas stond op het podium in het Anker in Oosterwolde. Hierbij vertolkte hij met de crew de musical ‘In Gods naam’. Het verhaal omhelst: Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bas Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. Bas neemt jou mee door de Bijbel met muziek van Händel tot Presley, humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel onbegrijpelijkste boek ter wereld.

 

Logo anders ontmoeten

Vorming en toerusting en Anders Ontmoeten

De voorbereidingscommissie ‘Vorming en Toerusting nieuwe stijl’ is opnieuw bij elkaar geweest, deze keer met hulp vanuit verschillende dorpen.

Onze commissie bestaat op dit moment uit vier personen. Vanuit Appelscha en Donkerbroek hebben we ook 2 mensen bereid gevonden die in onze volgende bijeenkomst mee gaan denken. Binnenkort laten we weten welke activiteiten nog dit seizoen aangeboden worden.

 

In het nieuwe seizoen na de zomer hopen we het komende jaar vanuit elke gemeente tenminste één activiteit aan te bieden. De ‘doorstart commisie’ is met de voorbereiding hiervan de afgelopen periode bezig geweest. Er kwam toen ook een nieuwe naam boven drijven (‘Anders Ontmoeten’) en die gaan we voortaan gebruiken.

Een tipje van de sluier: in het evangelie wordt veel gegeten en ook veel voedsel gedeeld. Aan de hand van een kort verhaal hierover gaan we daar iets van ontdekken. Er is ook nog een ‘mystery guest’, die iets over de voedselbank in onze regio zal vertellen. Weet je welkom en geef je alvast even op: verplicht is het niet, maar wel behulpzaam met het oog op wat er voorbereid moet worden om jullie te kunnen ontvangen. En tenslotte: in de komende zomermaanden zullen er in onze omgeving een aantal zomeravondwandelingen worden georganiseerd – waar ook steeds weer een bijzondere gast bij aanwezig zal zijn. Nadere berichtgeving hierover volgt later!  

Kosten: een concrete bijdrage voor de voedselbank

Voor wie: wie van samen zingen, eten en iets opsteken houdt

Anders ontmoeten

Heeft u vragen over de activiteiten van Anders Ontmoeten?
Neem dan gerust contact met ons op.
Of kom gezellig langs bij één van onze activiteiten.
U bent altijd welkom!